Column: Ajax moet nu wat ervaren rotten halen

9-9-2016 21:00 - Door: MaxKoehorst

Column: Ajax moet nu wat ervaren rotten halen

Ajax had gemakkelijk even Markus Rosenberg kunnen bellen, het is tenslotte een oude bekende bij de Amsterdammers.

Vervolg: Column: Ajax moet nu wat ervaren rotten halen

Rosenberg behoorde tot het rijtje spitsen wat eigenlijk niet echt een spits is. Rosenberg is een soort schaduwspits die opduikt op leuke momenten. Zeg maar wat Jari Litmanen kon en Dennis Bergkamp. Dat soort spel deed Rosenberg weer op zijn eigen geweldige manier.

 

Rosenberg is inmiddels dik in de dertig: 33 jaar oud op dit moment, heeft aardig wat duels op internationaal niveau gespeeld en zit al aantal jaren in het vaste eerste elftal van Malmö FF. Daar wist hij twee omhalen te doen, die allebei de lat raakten én geheel ingemaakt te worden door het colossale Madrid.

 

Maar goed, terug naar het spitsenprobleem van Ajax. Bertrand Traore werd gehuurd van Chelsea en daarmee leek het probleem opgelost. Nu echter, blijkt dat de goals van Bertrand nog altijd aardig uit blijven. Het moet er nu toch echt van gaan komen. Anders is het halen van de speler aardig zinloos geweest, wat het al aardig was aangezien Traore na dit seizoen gewoon weer lekker bankzittee wordt in Londen. Haal dan een oude bekende, was de optie (Huntelaar).

 

Eigenlijk is de gehele zomer bijna niet de naam Rosenberg gevallen, maar ik durf te wedden dat ie op het beruchte lijstje stond van de heer Overmars. Rosenberg kan op meerdere posities uit de voeten in de aanval en op het aanvallende middenveld. Waar inmiddels Ziyech voor is gehaald, had dus ook Markus Rosenberg kunnen spelen.

 

Zijn salaris uit 2014 zou zo'n 2,5 miljoen euro zijn. Dat is zo'n 22 miljoen Zweedse kronen. Nu zegt de gemiddelde Ajacied: maar ons salarisplafond dan? Denk je dat Hakim Ziyech genoegen had genomen met 1 miljoen per jaar? Denk het niet. Dat verdiende hij al bij een club die op de afgrond heeft gelegen, moet je nagaan als je bij een grotere club gaat voetballen.

 

Cruijff's idee was altijd oude legendes terughalen naar de ArenA voor het bestuur. Laten we dan de volgende transferperiode Markus Rosenberg en Kennedy Bakircioglu terughalen, een flinke brok ervaring met een laag salaris. Bakircioglu liet laatst trouwens nog zien dat leeftijd gewoon een stom getal is bij Hammarby IF: hij ramde de bal snoeihard in het net.

 

 

 


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Column: Ajax moet nu wat ervaren rotten halen

Een korte samenvatting: Ajax had gemakkelijk even Markus Rosenberg kunnen bellen, het is tenslotte een oude bekende bij de Amsterdammers..