COLUMN: 'Verwarde supporter wilde aanslag plegen in Arena'

8-9-2016 16:00 - Door: M.d.Z.

COLUMN: 'Verwarde supporter wilde aanslag plegen in Arena'

De Amsterdam Arena is mogelijk doelwit geweest van een verwarde supporter uit Eindhoven. Afgelopen seizoen is de supporter gearresteerd vanwege verschillende zaken, maar is hij nu weer op vrije voeten.

Vervolg: COLUMN: 'Verwarde supporter wilde aanslag plegen in Arena'

Via de sociale media zou de verwarde supporter hebben aangegeven dat hij in de Amsterdam Arena een aanslag zou willen plegen. De supporter is inmiddels opnieuw opgepakt en het OM bevetigd zijn plannen voor de aanslag.

 

Marc Overmars wil niet verder ingaan op de betuigingen, het enige wat duidelijk is gemaakt is dat de verwarde man van 25 is gearresteerd in Amsterdam. Volgens de moeder is de man bekeerd tot IS en zet hij diverse clubs onder druk om zo zijn zin te krijgen.

 

De politie heeft via zijn telefoon en laptop wel kunnen achterhalen dat er berichten rondgingen over een mogelijke aanslag, 'Ajax zou na de misselijke zomer en de verwaarloosde transfermarkt wel toe zijn aan een flinke aanslag, want alleen met de komst van Ziyech was de man uiteraard niet tevreden.'

 

IS heeft hem omgepraat
De man werd al een tijdje door de politie in de gaten gehouden sinds zijn vrijlating en werd donderdagmiddag na het vreemde vertoonde gedrag in de binnenstad van Amsterdam opgepakt. 'IS zoekt social media af naar supporters die hiervoor gevoelig zijn. De man ging al door een moeilijke fase, en door de benadering van IS en diens mooie praatjes en beloften is dat natuurlijk hartstikke interessant,' aldus een woordvoerder van de politie.

 

'Het lijkt er het meeste op dat hij zelf het slachtoffer is geworden van IS en dat er geen sprake was van kwade bedoelingen,' aldus de Advocaat van de supporter. 'De verdachte heeft eerder al wekenlang vastgezeten, en laten we eerlijk zijn, als mijn client een aanslag beraadde op de Amsterdam Arena dan liep hij allang niet meer vrij rond.'


Bang
De vrouw van de man is nu bang dat IS achter haar aankomt nu haar man is gearresteerd. Een woordvoerder van de politie laat nu ook weten: 'Wij hebben nauw contact met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding over het dreigingsniveau, er is geen signaal dat zij gevaar loopt en dus worden er ook geen maatregelen genomen.'


◄ vorige bericht ► volgende bericht

COLUMN: 'Verwarde supporter wilde aanslag plegen in Arena'

Een korte samenvatting: De Amsterdam Arena is mogelijk doelwit geweest van een verwarde supporter uit Eindhoven. Afgelopen seizoen is de supporter gearresteerd vanwege verschillende zaken, maar is hij nu weer op vrije voeten..