COLUMN: Oud FIFA baas Blatter ziet in Van Basten perfecte opvolger

30-8-2016 19:00 - Door: M.d.Z.

COLUMN: Oud FIFA baas Blatter ziet in Van Basten perfecte opvolger

Waar de chaos binnen de KNVB eindelijk compleet is, begon dit verhaal zich allemaal zondagavond uit de doeken te doen.

Vervolg: COLUMN: Oud FIFA baas Blatter ziet in Van Basten perfecte opvolger

Waar Bert van Oostveen afgelopen weekend met Danny Blind een weekendje doorhaalde in het Oranje hotel, liep dit anders af dan gepland. Waar Van Oostveen niet op de hoogte was van de kunde van Blind, was deze al zo ingeslepen in de Hollandse school dat de weddenschap die Van Oostveen afgesproken had met Blind uit in zijn nadeel.

 

Maandagochtend sloeg het nieuws in als een bom en werd het verhaal verdraaid dat Van Breukelen schuldig was aan de breuk binnen Oranje en de complete chaos was compleet.

 

Daar kwam Van Breukelen nog op de financiele wanorde binnen de KNVB, die was veroorzaakt door Van Basten. Vele miljoenen waren weggesluist naar een online gokaccount en dat was voor Van Basten de druppel om de handdoek bij Oranje te gooien toen Van Breukelen hem hier op aansprak.

 

Wat de oud PSV doelman niet wist, is dat Van Basten naar de FIFA vertrekt op aangeven van Blatter, die de financiele kwestie bij Oranje uiteraard heeft gevolgd tot op de euro en Van Basten juist heel erg complimenteerd met het handelen binnen de KNVB.

 

Naar verluidt zal Blatter allang de fijne kneepjes aan Van Basten hebben bijgebracht en kan de oud Oranje international snel aan zijn werkzaamheden beginnen bij de FIFA.

 

Bondscoach Blind was enerzijds teleurgesteld in Van Basten, maar aan de andere kant was hij ook erg loyaal naar de oud spits. 'Als je ergens de kant krijgt om te groeien waar je goed in bent, kun je maar beter kiezen voor de beste categorie. Ik wens hem veel succes bij de FIFA, hoop alleen niet dat hij het daar op de spits drijft.'.......


◄ vorige bericht ► volgende bericht

COLUMN: Oud FIFA baas Blatter ziet in Van Basten perfecte opvolger

Een korte samenvatting: Waar de chaos binnen de KNVB eindelijk compleet is, begon dit verhaal zich allemaal zondagavond uit de doeken te doen..