COLUMN: Ajax biedt Onana contract voor leven aan na stoppen penalty

28-8-2016 19:00 - Door: M.d.Z.

COLUMN: Ajax biedt Onana contract voor leven aan na stoppen penalty

Waar men in Amsterdam en bij Oranje jarenlang geen opleving heeft gehad, gebeurde zondag 28 augustus iets magisch in Deventer.

Vervolg: COLUMN: Ajax biedt Onana contract voor leven aan na stoppen penalty

Waar bij Ajax de Oranje doelman Jasper Cillessen afgelopen week een vijfjarig contract bij FC Barcelona kreeg aangeboden, moest Ajax al diverse malen zichzelf in de arm knijpen. 'Natuurlijk dachten we in eerste instantie dat Marcel Brands weer een geintje had uitgehaald met die verdomde nep-fop-lijn, waar we bijna eerder in waren getrapt met Ziyech,' aldus Overmars.

 

Maar na vergaande gesprekken vorige week vloog Cillessen toch naar de Catalaanse grootmacht om daar te tekenen voor een plekje op de bank. Ajax leek met de handen in het haar te zitten, maar zondag was daar opeens Onana. De vervangend doelman van Cillessen stopte in Deventer ineens een strafschop, daar waar men de ogen niet kon geloven.

 

'We hebben Cillessen zo vaak gewezen op het feit dat hij er is eentje moet pakken, maar Onana hebben we niets verteld. We hebben hem wel gezegd dat hij zijn leven moet wagen voor een kans in Ajax 1, nou dat hebben we zondag gemerkt. Hij gooide zich voor een kogel en dat heeft Ajax de winst opgebracht,' aldus een overenthousiaste Overmars zondag tegenover Ajax TV.

 

Ook V.d Sar heeft al direct de papieren in orde gemaakt om Onana langer vast te leggen.'Dit kan in Europa zoveel schelen, de verlenging gewoon doorvoetballen en vanaf de stip hebben we nu een zekerheidje. We hebben ook al meteen een gesprek met zijn ouders aangevraagd of hij een verlate bedtijd kan krijgen, zodat hij zich nog beter kan focussen.'

 

De doelman zelf was er vrij rustig onder na afloop van het gewonnen duel in Deventer tegen Go Ahead Eagles. 'Als je een kans krijgt in Ajax 1 moet je die met beide handen aanpakken, zo is me ook verteld dat ik er alles voor moet over hebben. Vandaag was het dan dat ik me voor een kogel gooide, wie weet wat het volgende week is. Het belangrijkste is dat we 3 punten hebben en hard op weg zijn naar het kampioenschap.'


◄ vorige bericht ► volgende bericht

COLUMN: Ajax biedt Onana contract voor leven aan na stoppen penalty

Een korte samenvatting: Waar men in Amsterdam en bij Oranje jarenlang geen opleving heeft gehad, gebeurde zondag 28 augustus iets magisch in Deventer..