Voorbeschouwing: Chelsea FC - West Ham United (Premier League)

15-8-2016 20:38 - Door: M.d.Z.

Voorbeschouwing: Chelsea FC - West Ham United (Premier League)

Voor Chelsea is het vanavond ook de kick off van het nieuwe seizoen, en dat nog wel met een Londense derby tegen West Ham United.

Vervolg: Voorbeschouwing: Chelsea FC - West Ham United (Premier League)

Waar Chelsea onder leiding staat van Antonio Conte, de nieuwe manager, moet er direct hoge ogen worden gegooid na het teleurstellende seizoen. Conte is in ieder geval een echte winnaar, hij heeft de neuzen weer allemaal dezelfde kant op gekregen in Londen bij The Blues, al is het wel opvallend dat Chelsea nog niet veel versterkingen heeft gehaald op de transfermarkt.

 

Waar Chelsea wel in wist te slagen, de EK ganger Kanté van landskampioen Leicester overnemen. De Franse middenvelder was afgelopen seizoen de motor van Leicester City en kan bij Chelsea een grote rol gaan bekleden. Ook kwam de spits Batshuayi uit Belgie over.

 

Voor de rest wist Chelsea zich niet echt te mengen en bleef het vrijwel gelijk, of dat ten goede komt dit seizoen valt nog te bezien. Met deze 11 trapt Conte in ieder geval het nieuwe seizoen af: Courtois, Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta, Kanté, Willian, Oscar, Matic, Hazard, Costa.

 

 

 

Voor West Ham United leek er vorig seizoen zelfs Champions League voetbal haalbaar, maar onder Bilic ging het in de slotfase van de competitie toch mis voor het Europees voetbal. Maar wel is gebleken dat er kan worden voortgebouwd uit dit team wat vrijwel bij elkaar is gebleven en enkele goede aankopen heeft gedaan.

 

EK ganger Payet is behouden, iets wat belangrijk is voor de club. Voor de rest wist de club zich te versterken met Sofiane Feghouli (Valencia), Ashley Fletcher (Barnsley), Arthur Masuaku (Olympiakos), Havard Nordtveit (Borussia Mönchengladbach) en Andre Ayew (Swansea City).

 

Tegen FK Domzale werd met 2-1 verloren, maar daarna met 3-0 thuis gewonnen richting Europees voetbal. Wellicht dat dat The Hammers enigzins vertrouwen geeft. Ook luidt de vraag of EK ganger Payet fit genoeg is, anders wordt dit de opstelling: Adrian, Antonio, Reid, Ogbonna, Masuaku, Kouyaté, Nordtveit, Noble, Feghouli, Carroll, Ayew.

 

 


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Voorbeschouwing: Chelsea FC - West Ham United (Premier League)

Een korte samenvatting: Voor Chelsea is het vanavond ook de kick off van het nieuwe seizoen, en dat nog wel met een Londense derby tegen West Ham United..