Voorbeschouwing CL: Ajax - FK Rostov (play off heenduel)

16-8-2016 19:45 - Door: M.d.Z.

Voorbeschouwing CL: Ajax - FK Rostov (play off heenduel)

Vanavond staat het heenduel voor Ajax op het programma, het duel in de play off met SK Rostov richting de groepsfase van het kampioenenbal.

Vervolg: Voorbeschouwing CL: Ajax - FK Rostov (play off heenduel)

Voor de Amsterdammers was het seizoen 2014/2015 het laatste seizoen waarin zij meespeelde in de groepsfase, waar PSG, FC Barcelona en APOEL toen te veel waren en de Amsterdammers verder mochten in de Europa League met een derde plek.

 

 

 

 

Vanavond kan het zich bij een goede uitgangspositie een mooie return verschaffen voor volgende week in Rusland, bij het bereiken van de groepsfase kan het een financieel aantrekkelijke klapper maken en zijn er eindelijk weer eens twee Nederlandse ploegen actief op het hoogste niveau. Daarbij kan Ajax over 3000 meer kaarten beschikken omdat de Russen niet met veel supporters richting Amsterdam komen vanwege het achterwege blijven van het visum wat moest worden geregeld.  Daarbij kan de Arena dus meer gevuld worden met de eigen aanhang.

 

 

 

Wel heeft de ploeg van Bosz enigzins vertrouwen nodig, want tegen Roda JC was dat afgelopen weekend met de 2-2 remise ver te zoeken. Waar er pas vier officiele wedstrijden zijn gespeeld is de overwinning op Sparta meer dan terecht geweest, de andere op het Griekse PAOK kwam gelukkig tot stand.

 

 

 

 

Voor vanavond is de routinier Westermann niet opgeroepen door Bosz en is aanvaller Younes een twijfel gevalletje, wat deze opstelling op papier zet: Cillessen, Tete, Veltman, Riedewald, Dijks, Bazoer, Klaassen, Gudelj, El Ghazi, Dolberg, Sinkgraven.

 

Voor de Amsterdammers een schrale troost dat het een club in nood aantreft, waar de nummer twee van Rusland niet eens een hoofdtrainer heeft, zal Kurban Berdyev vanavond op de bank plaatsnemen in de Arena als assistent trainer.

 

 

 

 

Daarbij komt ook nog eens dat het grotendeel van FK Rostov het liefst wil vertrekken en dat trainer Kurban Berdyev graag mee wil. Het bestuur houdt zich niet aan de regels wat een nog grotere chaos geeft bij de Russische nummer twee van het afgelopen seizoen.

 

 

 

Toch moet er met FK Rostov rekening gehouden te worden, want Kurban Berdyev is een tactisch genie, hij liet Rostov afgelopen seizoen tweede eindigen in Rusland en dat is niet zomaar iets. In de derde voorronde van de CL werd het Belgische Anderlecht weggezet, en afgelopen weekend werd nipt met 3-2 verloren van Zenit.

 

Deze 11 namen zullen vanavond aan de aftrap verschijnen: Dzhanaev, Terentjev, Ezatolahi, Navas, Novoseltsev, Kundryashov, Erokhin, Gatcan, Noboa, Bukharov, Poloz.

 

___________________________________________________________

Volg de voorbeschouwing ook op #instagram en #twitter voor de laatste nieuwtjes.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Voorbeschouwing CL: Ajax - FK Rostov (play off heenduel)

Een korte samenvatting: Vanavond staat het heenduel voor Ajax op het programma, het duel in de play off met SK Rostov richting de groepsfase van het kampioenenbal..