Voorbeschouwing: FC Utrecht - PSV

6-8-2016 19:30 - Door: M.d.Z.

Voorbeschouwing: FC Utrecht - PSV

Zaterdagavond in de Galgenwaard neemt FC Utrecht het in het eerste competitieduel van het nieuwe seizoen op tegen de regerend landskampioen, een lastig duel voor Cocu en zijn manschappen in de eerste ronde.

Vervolg: Voorbeschouwing: FC Utrecht - PSV

Voor FC Utrecht zakte de grond onder de voeten weg vorig seizoen, de bekerfinale werd verloren van Feyenoord en ook via de play offs lukte het de Domstedelingen niet om Europees voetbal af te dwingen. Waar de doelstelling van FC Utrecht vorig seizoen in het water is gevallen, moet het dit seizoen beter. Maar met de verdunning van de selectie is het ook niet echt vooruitgegaan, Barazite en Haller staan nog voor een transfer, terwijl Boymans en Letschert al vertrokken. (PSV had ook interesse in Letschert, maar deze vertrok naar het Italiaanse Sassuolo).

 

De voorbereiding verliep wisselvallig, winst op het Duitse Borussia MunchenGladbach, maar er werd weer verloren van het Lierse SK. Vervolgens werd er tegen Bnei Yehuda en Espanyol beide met 1-1 gelijkgespeeld. De laatste oefenwedstrijd werd met 3-1 verloren van het Duitse 1. FC Union Berlin.

 

Vanavond met FC Utrecht beginnen met PSV, waarna ook nog duels tegen AZ, SC Heerenveen en Vitesse volgen. Dit is de vermoedelijke opstelling van FC Utrecht: Ruiter, Troupée, Leeuwin, Janssen, Conboy; Strieder, Ramselaar, Ludwig, Barazite; Joosten, Haller.

 

 

 

Voor landskampioen PSV is het seizoen vorige week al begonnen met de winst van de Johan Cruijff Schaal, in de Amsterdam Arena werd met 1-0 gewonnen van Feyenoord. Waar Luuk de Jong zijn strafschop miste, was het Propper die de winnende treffer op zijn naam schreef.

 

 

 

Het duel was allerminst goed te noemen, maar de eerste prijs voor de Eindhovenaren is alweer binnen. Waar bij PSV nog niet alles zeker is, lijkt Willems nog te vertrekken deze transferperiode, ook Maher staat nog voor een vertrek.

 

 

 

 

Willems en Moreno waren het eind van de week weer terug op het trainingsveld bij Cocu, waardoor de Eindhovenaren een volledig fitte selectie lijken te hebben voor het eerste competitieduel in de Galgenwaard tegen FC Utrecht. Waar Cocu weet dat hij niets cadeau krijgt, heeft PSV nog nooit verloren van FC Utrecht.

 

Met deze opstelling gaat PSV naar alle waarschijnlijkheid van start, al is Moreno een twijfelgevalletje: Zoet; Arias, Isimat-Mirin, Moreno, Willlems; Hendrix, Pröpper, Guardado; Pereiro, De Jong, Locadia.

 

 


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Voorbeschouwing: FC Utrecht - PSV

Een korte samenvatting: Zaterdagavond in de Galgenwaard neemt FC Utrecht het in het eerste competitieduel van het nieuwe seizoen op tegen de regerend landskampioen, een lastig duel voor Cocu en zijn manschappen in de eerste ronde..