Voorbeschouwing: PAOK - AJAX (return 3e Voorronde CL)

3-8-2016 20:05 - Door: M.d.Z.

Voorbeschouwing: PAOK - AJAX (return 3e Voorronde CL)

Waar Ajax graag het hoofdtoernooi van de Champions League wil halen, moet het vanavond minimaal 1 keer scoren wil het nog zich houden op een vervolg richting het hoofdtoernooi.

Vervolg: Voorbeschouwing: PAOK - AJAX (return 3e Voorronde CL)

Het moet voor Ajax vanavond met een doelpuntengala goedkomen richting het hoofdtoernooi van de Champions League, de 1-1 uit het heenduel in de Amsterdam Arena is niet genoeg om vanavond met een 0-0 van het veld te stappen. Mocht het team van Bosz niet tot scoren komen, is het Europese verhaal al voordat het seizoen begint ten einde.

 

Waar PAOK geen wereldploeg heeft, wist het in Amsterdam toch dankzij een blunder van Cillessen tot scoren te komen. De rest van de wedstrijd wist het op de counter te spelen en waren Garry Rodrigues en Djalma nog gevaarlijk wanneer de defensie van Ajax fouten maakte.

 

In de tweede helft ging PAOK op eigen helft de voorsprong over de streep trekken, maar dat lukte niet omdat Ajax nog tegen wist te scoren. Met een 1-1 kwam PAOK nog goed weg, maar vanavond in eigen huis voor een uitverkocht huis kan het nog wel eens gaan spoken in het returnduel tegen Ajax.

 

PAOK zal kiezen voor de tactiek om te gaan verdedigen, scoren hoeft immers niet en dat is alleen voor de Amsterdammers weggelegd vanavond. De Grieken hebben immers in de voorbereiding niet verloren en wisten drie keer te winnen en drie keer met een remise af te sluiten. Het is om Ajax om de eerste nederlaag toe te brengen aan PAOK.

 

Bij kamp Ajax waren er nog vraagtekens na de 1-1, was de ploeg wel genoeg opgewassen tegen het Griekse PAOK en kon de ploeg van Bosz wel genoeg kracht bijzetten? Waar Ajax door een fout van routinier Cillessen op achterstand kwam, moest het erna op jacht naar de gelijkmaker. De tweede helft wisten de Amsterdammers niets meer te creeren, waar debutant Dolberg uiteindelijk nog gezichtverlies wist te voorkomen.

 

Toch was aanvoeder Klaassen positief over de 1-1 remise en lijkt er nog alles mogelijk, daar waar Younes niet kan spelen vanavond door een blessure. Gudelj keert terug van een schorsing en de basiself van Bosz lijkt maar op 1 plek te veranderen. Of nieuweling Sanchez al minuten gaat maken vanavond is nog onduidelijk. Gaat Ajax de play offs halen of is het vanavond al over en uit in het Europese avontuur?


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Voorbeschouwing: PAOK - AJAX (return 3e Voorronde CL)

Een korte samenvatting: Waar Ajax graag het hoofdtoernooi van de Champions League wil halen, moet het vanavond minimaal 1 keer scoren wil het nog zich houden op een vervolg richting het hoofdtoernooi..