Voorbeschouwing: 3e voorronde CL AJAX - PAOK SALONIKI

26-7-2016 20:32 - Door: M.d.Z.

Voorbeschouwing: 3e voorronde CL AJAX - PAOK SALONIKI

Waar de Amsterdammers de voorbereiding op het nieuwe seizoen al in volle gang hebben gezet, is dinsdagavond wellicht de cruciaalste avond voor Bosz en de zijne.

Vervolg: Voorbeschouwing: 3e voorronde CL AJAX - PAOK SALONIKI

In een tweeluik met het Griekse PAOK moet Ajax de play offs zien te bewerkstelligen die recht geven op een plek in de groepsfase van de Champions League.

 

 

 

 

Waar Ajax voor het tweede opeenvolgende jaar de landstitel aan PSV liet, is het veroordeeld tot de voorrondes in de Champions League. Waar de Amsterdammers een nieuwe gezicht kennen met Bosz, kwam de trainer terug uit Israel om de roodwitten nieuw succes in te blazen.

 

Waar Ajax geen al te goede voorbereiding kende, is het publiek niet echt goed gezind voor de Amsterdammers. Waar Ajax wel Westermann en Cassiera wist aan te trekken, moet het het in het duel met de Grieken nog doen zonder Milik (te laat terug van EK) en Bazoer (geblesseerd). Ook Numanj Gudelj is geschorst en laat dus een flinke puzzle over aan Bosz.

 

 

 

Waar Ajax uit de zes voorbereidingsduels er slechts een wisten te winnen, werd de laatste wedstrijd tegen het Franse Olympique Marseille met 2-2 gelijkgespeeld. Waar voor Ajax de Griekse opponent niet onbekend is, konden de Grieken vorig seizoen net niet doorstoren in de Europa League.

 

Na de winterstop hebben de Grieken het anders aangepakt, de Kroatische coach Igor Tudor werd ontslagen, werd Ivic aangesteld. Dat wierp zijn vruchten af en zo goed dat de play off ronde werd gewonnen waardoor PAOK dus de voorronde van de Champions League mag spelen.

 

 

 

Waar het budget van de Grieken veel te wensen overlaat, is spits Djalma toch gehaald als opvolger van de vertrokken Robert Mak. Ook oud Feyenoorder Diego Biseswar is van de partij bij de Grieken.

 

Kan Ajax onder Bosz wel een ronde doorstoten of is het na vanavond direct klaar? Kick off om 20.45 @ Amsterdam Arena te Amsterdan.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Voorbeschouwing: 3e voorronde CL AJAX - PAOK SALONIKI

Een korte samenvatting: Waar de Amsterdammers de voorbereiding op het nieuwe seizoen al in volle gang hebben gezet, is dinsdagavond wellicht de cruciaalste avond voor Bosz en de zijne..