Voorbeschouwing EK 2016 1/2 FINAL: Duitsland - Frankrijk

7-7-2016 20:45 - Door: M.d.Z.

Voorbeschouwing EK 2016 1/2 FINAL: Duitsland - Frankrijk

Stade Velodrome, het podium voor de tweede en laatste halve finale dit EK 2016 in Frankrijk, in Marseille valt de laatste vanavond af.

Vervolg: Voorbeschouwing EK 2016 1/2 FINAL: Duitsland - Frankrijk

Waar de Fransen wellicht licht favoriet zijn, heeft Deschamps zijn elftal al in de underdog positie geduwd. Natuurlijk is regerend wereldkampioen Duitsland de topfavoriet om de finale in Parijs te behalen.

 

 

 

 

Waar Die Mannschaft zich ten koste van de Italianen naar de halve finale wisten te spelen, was de Duitse bondscoach meer dan tevreden. 'We hebben ze verlagen met hun eigen wapen,' waren de woorden van Löw. Waar de Duitsers nog niet echt wisten te overtuigen dit EK, moet er toch rekening worden gehouden met de wereldkampioen. Gek genoeg is topscorer Muller nog niet een keer op papier gekomen als doelpuntenmaker, iets wat de Duitsers zorgen baart.

 

Duitsland heeft nogaf wat afwezigen wat dus puzzelen wordt voor de Duitse bondscoach Löw, Khedira en Schweinsteiger lijkt hij te moeten gaan missen. 'Vooral voor Gomez vind ik het jammer, hij speelde een sterk toernooi. We zullen ons echter moeten aanpassen en een oplossing moeten vinden voor de huidige situatie. Ik weet zeker dat we daarin zullen slagen, want ik heb een rotsvast vertrouwen in mijn complete selectie.'

 

 

Dit is de vermoedelijke opstelling van Duitsland: Neuer; Kimmich, Boateng, Höwedes, Hector; Can, Kroos; Draxler, Özil, Götze; Müller.

 

Waar de Fransen in 1984 op eigen bodem de Europese titel pakte, en in 1998 de wereldtitel ook weer wisten te pakken, lijkt Frankrijk voor de triple te willen gaan. In de kwartfinale werd alles weggespeeld en moest verassing IJsland eraan geloven met een 5-2 zege, een duidelijk teken aan de wand voor de Duitsers.

 

 

 

 

In tegenstelling tot de Duitsers heeft bondscoach Deschamps geen enkele blessure of afwezige en kan hij met zijn sterkste 11 aanvangen. Smaakmakers dit EK zijn Payet, Pogba en natuurlijk Griezmann, laatst genoemde maakte tegen IJsland een schitterende treffer.

 

 

 

 

Waar Frankrijk alles op alles zet om opnieuw de beker in eigen land te houden, moet dat vanavond met deze opstelling gebeuren: Lloris; Sagna, Rami, Koscielny, Evra; Matuidi, Kante, Pogba; Griezmann, Giroud, Payet


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Voorbeschouwing EK 2016 1/2 FINAL: Duitsland - Frankrijk

Een korte samenvatting: Stade Velodrome, het podium voor de tweede en laatste halve finale dit EK 2016 in Frankrijk, in Marseille valt de laatste vanavond af..