Voorbeschouwing: 1/4 FINAL EK 2016 POLEN - PORTUGAL

30-6-2016 19:45 - Door: M.d.Z.

Voorbeschouwing: 1/4 FINAL EK 2016 POLEN - PORTUGAL

De eerste kwartfinale van het EK 2016 wordt in Bordeaux gespeeld tussen Polen en Portugal, niet het meest spraakmakende affische dit EK.

Vervolg: Voorbeschouwing: 1/4 FINAL EK 2016 POLEN - PORTUGAL

Waar de Portugezen in de groepsfase met slechts 3 gelijke spelen alsnog mochten deelnemen aan de knock out fase van het EK, was het Polen dat een betere groepsfase kende.

 

 

 

 

 

 

In de achtste finales stond Portugal tegenover het sterkere Kroatie, maar wist het in het slaapverwekkende duel met 1-0 te winnen in blessuretijd. Polen wist op strafschoppen te winnen van Zwitserland en zo dus de weg naar de kwartfinale te bewandelen.

 

 

POLEN:
Waar de groepsfase een goed begin kende tegen Noord Ierland, was het Ajax spits Milik die de eerste drie punten zeker stelde. Tegen grootmacht Duitsland werd keurig 0-0 gespeeld, waardoor de tweede zege in de derde wedstrijd tegen Oekraini in totaal 7 punten opleverde voor de Polen en dus de tweede plaats in groep C.

 

 

 

In de achtste finales was het een stuk moeilijker tegen de Zwitsers, waar een strafschoppenreeks de uitkomst moest bieden. Van de Polen wist iedereen raak te schieten, waar Xhaka van de Zwitsers miste en dus de uitschakeling inzette.

 

Het defensieve blok van Polen is het geheim van de EK kwartfinalist, daarachter doelman Fabianski die er goed staat. De middenvelder Krychowiak zorgt voor de goede doorstroom van defensie naar aanval, waar op de flanken Grosicki en Błaszczykowski de aanval snel inzetten. Waar Milik al tot scoren kwam, is het nog niet gelukt voor Bayern spits Lewandowski.

 

 

 

PORTUGAL:
Waar de Portugezen als gevaarlijke outsider werden getipt voorafgaand aan het EK, valt de ploeg van Cristiano Ronaldo vies tegen. De beginwedstrijd tegen IJsland werd met 1-1 gelijkgespeeld, waarna het tweede duel in een doelpuntloze remise eindigde en de negatieve klanken erger werden.

 

Zelfs in de derde en laatste groepswedstrijd liet Portugal achter de feiten aan tegen Hongarije en zorgde Ronaldo voor de 3-3 remise en het noodlijdende punt om alsnog naar de knock out fase te kunnen meegaan als nummer 3.

 

Met de schitterende hakbal goal wist Portugal toch via Ronaldo als beste nummer 3 door te bekeren op het EK. Waar in de achtste finales het sterkere Kroatie werd geloot, wist Portugal het grootste deel van de wedstrijd te domineren. Echter werd er in de reguliere tijd niet gescoord waardoor een verlenging noodzakelijk was.

 

 

 

Het was echter Quaresma die in de 117e minuut de Portugezen naar de kwartfinale kopte en dus niet Ronaldo die opnieuw zijn grootste kracht achterwege liet. In de kwartfinale wordt het Ronaldo tegenover Lewandowski en Milik. Kan de ster van Real met de druk omgaan en zijn Portugal naar de laatste 4 van het toernooi loodsen?


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Voorbeschouwing: 1/4 FINAL EK 2016 POLEN - PORTUGAL

Een korte samenvatting: De eerste kwartfinale van het EK 2016 wordt in Bordeaux gespeeld tussen Polen en Portugal, niet het meest spraakmakende affische dit EK..