Voorbeschouwing: FINAL EUROPA LEAGUE: Liverpool - Sevilla

18-5-2016 19:45 - Door: M.d.Z.

Voorbeschouwing: FINAL EUROPA LEAGUE: Liverpool - Sevilla

Het Zwitserse Basel, het podium voor de Europa League finale van het seizoen 2015/2016, met Liverpool en Sevilla als kanshebbers op de cup.

Vervolg: Voorbeschouwing: FINAL EUROPA LEAGUE: Liverpool - Sevilla

LIVERPOOL:
Het kan voor Liverpool het seizoen van debuutcoach Jurgen Klopp worden, de man die van het Duitse Borussia Dortmund afkwam staat met Liverpool direct in de finale van de Europa League. Waar de ploeg niet constant genoeg is, werd de League Cup eerder dit seizoen verloren van Manchester City, vanavond volgt er dus opnieuw een kans in een finale voor Klopp en zijn manschappen.

 

De spelers hebben er in ieder geval vertrouwen in en noemen het elftal een 'Klopp elftal' Mocht Liverpool vanavond met de winst aan de haal gaan en de Europa League winnen, kan het volgend jaar meedingen voor de Champions League en met het binnenstromende geld wat versterking halen om het team wel constant te krijgen.

 

Mocht het vanavond lukken, dan is de grootste prijs natuurlijk de Champions League voor Liverpool, buitenom de Europa League winst. Met deze 11 namen gaat Klopp van start: Mignolet - Clyne, Lovren, Kolo Touré, Alberto Moreno - Can, Milner - Lallana, Roberto Firmino, Coutinho - Sturridge.

 

SEVILLA:
Voor de Spanjaarden is het een verrassend scenario, de twee voorgaande jaren in Warschau en Turijn werd beide keren gewonnen en kan vanavond dus de derde Europa League winst op rij zijn, iets wat in de geschiedenis nog nooit is gebeurd.

 

Verdediger Coke liet weten: 'De Europa League heeft ervoor gezorgd dat Sevilla internationale erkenning en respect heeft gekregen. Wij hebben het toernooi ook altijd heel serieus genomen. In 2013 speelden we een kwalificatiewedstrijd in Podgorica, Macedonië, en we waren enthousiast.'

 

Over tegenstander Liverpool had hij ook nog lovende woorden over: 'Ze hebben sterke teams uitgeschakeld, waaronder Villareal, dat een topjaar heeft in de Primera Division. Ze proberen soms de tegenstander vanaf het begin met de rug tegen de muur te zetten.'

 

Waar Sevilla in de Champions League nog niet kon doordringen, is het in de Europa League dus wel iedereen de baas. Gaat het vanavond geschiedenis schrijven om de cup voor de derde keer te pakken? Dit is de vermoedelijke opstelling van de Spanjaarden: Sergio Rico - Mariano, Rami, Daniel Carrico, Escudero - Krychowiak, Nzonzi - Coke, Banega, Vitolo - Gameiro.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Voorbeschouwing: FINAL EUROPA LEAGUE: Liverpool - Sevilla

Een korte samenvatting: Het Zwitserse Basel, het podium voor de Europa League finale van het seizoen 2015/2016, met Liverpool en Sevilla als kanshebbers op de cup..

Meest gelezen