Voorbeschouwing: FC Ingolstadt - Bayern München (kampioensduel)

7-5-2016 15:04 - Door: M.d.Z.

Voorbeschouwing: FC Ingolstadt - Bayern München (kampioensduel)

Vorige week kreeg Bayern al de kans om zich tot kampioen van Duitsland te kronen maar vergat het te winnen, vanmiddag opnieuw een kans voor de Duitse grootmacht.

Vervolg: Voorbeschouwing: FC Ingolstadt - Bayern München (kampioensduel)

Ingolstadt wist zich vorige week officieel van nog een seizoen Bundesliga te verzekeren, waarna het dit resterende seizoen eigenlijk nergens meer voor speelt, voor Bayern de kans om eens hard uit te halen in het kampioensduel.

 

Wanneer Ingolstadt nog even goed doorzet, zit zelfs de kans op Europees voetbal er dit seizoen nog in. Vanmiddag wacht het duel om de landstitel voor Bayern, die de afgelopen weken wel wat klappen te verwerken heeft gekregen.

 

Waar Ingolstadt dit jaar nog ongeslagen een thuisstatus heeft, wil het niet meewerken aan het titelfeest van Bayern. Waar Bayern vorige week al kampioen van Duitsland kon worden, kwam het tegen MunchenGladbach niet verder dan een 1-1 remise.

 

Waar Guardiola zijn vaste waardes spaarde voor het duel met Atletico jl midweeks in de halve finale return Champions League, kwam daar de volgende teleurstelling. Waar Bayern beter voetbal liet zien, wat het Atletico dat de weg naar de finale versperde voor Guardiola en zijn manschappen, wat dus voor het derde opeenvolgende seizoen door een Spaanse club de voet dwars wordt gezet richting de finale.

 

Voor Guardiola rest het kampioenschap en de Duitse beker nog, voordat hij afscheid neemt en richting Manchester City vertrekt. Een schrale troost, want juist de grote prijzen daarvoor kwam hij naar Beieren. Waar momenteel ook nog eens een mol zijn laatste periode moeilijker maakt dan ooit.

 

Verwachtte opstellingen:

Ingolstadt: Özcan - Da Costa, Matip, Hübner, Suttner - Roger - Groß, Morales - Hartmann, Lezcano, Lex.

Bayern Munchen: Neuer - Lahm, Javi Martinez, Boateng, Alaba - Xabi Alonso - Douglas Costa, Müller, Vidal, Ribery - Lewandowski.

 

 


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Voorbeschouwing: FC Ingolstadt - Bayern München (kampioensduel)

Een korte samenvatting: Vorige week kreeg Bayern al de kans om zich tot kampioen van Duitsland te kronen maar vergat het te winnen, vanmiddag opnieuw een kans voor de Duitse grootmacht..