Voorbeschouwing: PEC Zwolle - PSV (kampioensduel)

8-5-2016 13:38 - Door: M.d.Z.

Voorbeschouwing: PEC Zwolle - PSV (kampioensduel)

Een heel klein beetje hoop is er nog voor de Eindhovenaren, die de hoop zullen hebben gevestigd op een Amsterdamse misstap in Doetinchem bij De Graafschap.

Vervolg: Voorbeschouwing: PEC Zwolle - PSV (kampioensduel)

Waar PSV haar laatste wedstrijd ruim et 6-2 won van hekkensluiter SC Cambuur, wat meteen officieel was gedegradeerd, zag ook koploper Ajax met ruime cijfers overwinning tegen FC Twente.

 

Voor PSV telt vanmiddag in Zwolle maar een ding en dat is winnen, het liefst met een groot verschil aan goals. Dan moet het nog hopen op een Amsterdamse misstap, terwijl Zwolle nog meedoet voor de Europese play off tickets en niet wil meewerken aan kanonnenvoer voor PSV.

 

De Zwollenaren moeten winnen om play off af te dwingen, Ron Jans liet al weten: 'We hebben eruit gehaald wat erin zit, misschien nog wel meer.’ Maar Jans beseft ook dat Zwolle zich allang had kunnen kwalificeren voor die play-offs. ‘Als we de play-offs niet halen blijven we achter met het gevoel dat we het hebben laten glippen. Bijvoorbeeld tegen Excelsior vorige week.'

 

PSV incasseerde vorige week twee onnodige tegentreffers en deed daarmee zichzelf echt tekort, door de 6 gescoorde goals en omdat Ajax er ook vier maakte, schoten de roodwitter er niks mee op. Cocu gelooft er nog in en ook de spelers weten dat de laatste speelronde gekke dingen kunnen gebeuren.

 

PSV taste dit seizoen mis op de KNVB beker, alleen de Johan Cruijff Schaal werd veroverd en in de Champions League kwam men ver, maar dat mag voor PSV niets betekenen. Alleen het kampioenschap wordt gezien als de hoofdprijs voor Cocu.

 

Vermoedelijke opstellingen voor vanmiddag:

PEC Zwolle: Van der Hart; van Polen, Marcellis, Lam, Van Hintum; Brama, Bouy; Ehizibue, Marinus, Menig; Veldwijk.

PSV: Zoet; Arias, Bruma, Moreno, Willems; Pröpper, van Ginkel, Guardado; Pereiro, de Jong, Narsingh.

 


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Voorbeschouwing: PEC Zwolle - PSV (kampioensduel)

Een korte samenvatting: Een heel klein beetje hoop is er nog voor de Eindhovenaren, die de hoop zullen hebben gevestigd op een Amsterdamse misstap in Doetinchem bij De Graafschap..