Voorbeschouwing: De Graafschap - Ajax (kampioensduel)

8-5-2016 14:20 - Door: M.d.Z.

Voorbeschouwing: De Graafschap - Ajax (kampioensduel)

Seizoen 2015/2016 is na vandaag ten einde in de Nederlandse Eredivisie, is dat met kampioen Ajax uit Amsterdam?

Vervolg: Voorbeschouwing: De Graafschap - Ajax (kampioensduel)

Natuurlijk staat men in Amsterdam in staat van paraatheid om de 34e landstitel te mogen ontvangen en zullen er festiviteiten georganiseerd zijn om de landstitel te vieren, daar heeft de selectie van Frank de Boer alleen nog maar een overwinning voor nodig.

 

Waar de Superboeren vorige week op bezoek in Alkmaar een overwinning moesten boeken om bij winst op Ajax vandaag boven de rode streep uit te komen, ging het met 4-1 de boot in en is het dus eigenlijk uitgespeeld dit seizoen. De nacompetitie is een feit voor de Doetinchemmers, daar waar Ajax dus met een zege is geholpen aan de 34e landstitel.

 

Ajax zelf won vorige week haar duel thuis tegen FC Twente met overtuigende cijfers (4-0) en liet PSV kansloos achter. De regerend landskampioen had zelf met een 6-2 overwinning op hekkensluiter SC Cambuur dus niet genoeg aan de doelpuntenregen en blijft daardoor op evenveel punten staan en heeft een minder doelsaldo dan de Amsterdammers.

 

Waar de trainer van De Graafschap liet weten dat een overwinning tegen Ajax is waar zij voor gaan, lijkt niemand de Amsterdammers nog te kunnen stoppen richting de landstitel en lijkt dit seizoen dus de formatie van De Boer de 5e landstitel in zes seizoenen tijd te gaan pakken. Een winstpartij, op welke manier dan ook, is genoeg voor het feest in Amsterdam.

 

Wordt er dan eindeijk een standbeeld voor Frank de Boer opgezet, de trainer die Ajax naar vele titels wist te leiden en voor sportieve successen zorgde? Om kwart over 4 vanmiddag weten we wie er met de landstitel vandoor gaat en of De Graafschap PSV wellicht een handje heeft kunnen helpen.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Voorbeschouwing: De Graafschap - Ajax (kampioensduel)

Een korte samenvatting: Seizoen 2015/2016 is na vandaag ten einde in de Nederlandse Eredivisie, is dat met kampioen Ajax uit Amsterdam?.