Voorbeschouwing: Real Madrid - Manchester City (Semi Final CL)

4-5-2016 19:25 - Door: M.d.Z.

Het heenduel in Manchester was een wedstrijd om gauw te vergeten, geen doelpunten en geen sensatie. Ronaldo speelde dan ook niet mee.

Vervolg: Voorbeschouwing: Real Madrid - Manchester City (Semi Final CL)

Waar Real Madrid in de vorige ronde de moeilijkheidsgraad had dat het in het heenduel met 2-0 verloor van Wolfsburg, ging het in het terugduel met 3-0 nog maar net goe en was het Ronaldo die de beslissing hierin had. Laat de Portugees het vorige duel nu nog geblesseerd zijn, waar hij vanavond wel van de partij is en dus weer kan knallen.

 

Gisterenavond was het Spaans concurrent Atletico die ten koste van Bayern Munchen de finale bewerkstelligde door Bayern uit te schakelen door een 2-1 verlies en 0-1 thuiswinst (op uitdoelpunten), mocht Real vanavond ook winnen dan wordt de finale wederom een Spaans onderonsje van een aantal jaren terug.

 

Voor Manchester City is ook alleen de Champions League winst nog het hoogst haalbare, want in de competitie lijkt zelfs Manchester United nog over hen heen te klimmen na het verlies van afgelopen weekend tegen Southampton. Het zal een eenvoudige overwinning worden denkt men vanavond in Santiago Bernabeu, waar Ronaldo zo goed als terugkeert in de basis. Benzema is nog wel geblesseerd. Deze 11 mogen van Zidane beginnen: Navas - Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo - Casemiro - Modric, Kroos - Bale, Vazquez, Ronaldo.

 

Voor Manchester City was het vorige week voornamelijk een bedankje waard aan doelman Joe Hart die werkelijkwaar continue een sta-in-de-weg was voor de aanvalsdrift van Real. Vooral Pepe kreeg de beste kans die hij vol in de buik van Hart schoot.

 

City houdt vanavond een beetje vast aan het feit dat wanneer het weet te scoren bij Real, het uitdoelpunt betekend dat Real er minimaal 2 moet maken om de finale te bewerkstelligen. Pellegrini liet al weten dat er gescoord moet worden om de finale te behalen.

 

Waar City de afgelopen jaren niet ver kwam in het Champions League toernooi, heeft Pellegrini toch enige groei doorgemaakt met The Citizens. Waar afgelopen weekend nog met een B elftal werd verloren van Southampton, is de focus volledig op vanavond gezet. Dit is dan ook de opstelling voor vanavond: Hart - Sagna, Kompany, Otamendi, Clichy - Fernando, Fernandinho - Sterling, Touré, De Bruyne - Aguero.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Voorbeschouwing: Real Madrid - Manchester City (Semi Final CL)

Een korte samenvatting: Het heenduel in Manchester was een wedstrijd om gauw te vergeten, geen doelpunten en geen sensatie. Ronaldo speelde dan ook niet mee..