Voorbeschouwing: Bayern Munchen - Atletico Madrid (Semi Final CL)

3-5-2016 20:35 - Door: M.d.Z.

Voorbeschouwing: Bayern Munchen - Atletico Madrid (Semi Final CL)

In de Duitse Allianz Arena is het een duel waarvan Bayern in ieder geval de vonken vanaf moet laten vliegen. De winst moet worden gerealiseerd door de ploeg van Guardiola.

Vervolg: Voorbeschouwing: Bayern Munchen - Atletico Madrid (Semi Final CL)

Waar Bayern afgelopen weekend de motivatie hoger had kunnen maken door middel van het pakken van de landstitel, is dat ook niet gelukt. Vorige week verloor Bayern verrassend met 1-0 uit op bezoek bij Atletico Madrid. Het is voor Bayern de derde keer dat men in de halve finale van de Champions League staat tegenover een Spaanse tegenstander, en opnieuw moet er een achterstand worden weggewerkt.

 

Het is voor Bayern tijd voor rust, waar de Duitsers gewoonweg hun duel weten te winnen, is het de laatste 10 duels met meer dan 2 doelpunten niet meer dan in het begin van het seizoen. Afgelopen zaterdag was een 1-1 niet genoeg om de landstitel te prolongeren, daar waar het feest dus nog uitgesteld moet worden. Wellicht met opzet om het pas na de halve finale te laten plaatsvinden.

 

Waar Pep Guardiola aan het eind van het seizoen vertrekt, is het natuurlijk voor hem niets mooier dan afscheid met een hoofdprijs. Waar in het heenduel niet werd gespeeld met spits Muller, gingen er een hoop vraagtekens op, maar vanavond zal hij wel aan de aftrap verschijnen. Pep wil zich koste wat kost plaatsen voor de finale, in de media liet hij weten dat ze hem mogen afschieten mocht dat niet lukken. Ook zijn CV laat dan te wensen over, want daarvoor was hij immers gehaald.

 

De vermoedelijke opstelling voor het duel in de Allianz Arena: Neuer; Lahm, Boateng, Martinez, Alaba; Müller, Vidal, Thiago; Costa, Lewandowski, Ribery.

 

Voor Atletico is het een duel om van te genieten, want Atleti is weer bezig aan een topseizoen. Buitenom dat het nog kans maakt op de Spaanse landstitel (evenveel punten als koploper FC Barcelona) kan het dus ook de Champions League nog winnen. Mocht Atleti vanavond minimaal een keer scoren, dan moet Bayern van goede huizen komen om dat te overtreffen. Daarbij heeft Atletico dit seizoen in de Champions League slechts 5 tegentreffers hoeven incasseren.

 

Waar doelman Oblak al 24 duels de nul wist te houden, is het de laatste zes officlele duels wederom niet te passeren. De spelers van Simeone zijn zich bewust van de finaleplaats die haalbaar is vanavond, de nul is dus wederom heilig in Beieren vanavond.

 

In de laatste 8 keren dat zij in de return doorstootte naar de volgende ronde, was dat 7 keer raak en een keer viel Atleti, dat zijn cijfers waaraan vanavond tegen Bayern vastgehouden moet worden. Simeone veranderd niet veel aan zijn basisopstelling, wat inhoudt dat hiermee wordt afgetrapt: Oblak; Juanfran, Godin, Gimenez, Filipe Luis; Saul, Gabi, Augusto Fernandez, Koke; Fernando Torres, Griezmann.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Voorbeschouwing: Bayern Munchen - Atletico Madrid (Semi Final CL)

Een korte samenvatting: In de Duitse Allianz Arena is het een duel waarvan Bayern in ieder geval de vonken vanaf moet laten vliegen. De winst moet worden gerealiseerd door de ploeg van Guardiola..