Voorbeschouwing CL: Atletico Madrid - Bayern München

27-4-2016 20:25 - Door: M.d.Z.

Waar Atletico wellicht wel de verassing kan zijn dit seizoen in de Champions League, is het team van Simeone nog maar 1 horde verwijderd van de finale.

Vervolg: Voorbeschouwing CL: Atletico Madrid - Bayern München

 

 

Al lijkt Bayern Munchen de titelfavoriet om de winst van de Champions League te pakken dit seizoen. Toch mag Pep Guardiola de strijdlust van de mannen van Simeone op voorhand nooit afschrijven. Het grote FC Barcelona werd in de kwartfinale uitgeschakeld, waar eerder PSV moest geloven aan de werklust van de mannen van Simeone.

 

Het elftal van Atletico mag dan geen grootheden hebben, maar de vechtmachine komt al wel drie seizoenen lang tot de halve finales van de Champions League, dat zegt ook wel iets. Doelman Oblak wist in 7 van de 10 Champions League duels al zijn doel schoon te houden.

 

De defensieve krachten van Atletico is waar de ploeg het van moet hebben, kan Bayern dit vanavond slechten of weet Pep er niet doorheen te komen met zijn aanvalslinies? Zonder Godin wordt dit de niet al te verrassende opstelling van Atletico voor het duel van vanavond: Oblak; Filipe Luis, Luis Hernandez, Gimenez, Juanfran; Carrasco, Gabi, Koke, Saul; Fernando Torres, Griezmann.

 

 

 

 

Voor Guardiola zou de winst van de Champions League het perfecte afscheidscadeau zijn. Waar de Spaanse trainer volgend seizoen oversteekt naar de Engelse Premier League, is het doel om de finale te halen voor Bayern dit seizoen wel opgelegd.

 

Waar aankomend weekend de landstitel binnengehaald kan worden en men in de bekerfinale staat tegen rivaal Borussia Dortmund, ligt de nadruk toch wel op de de Champions League dit seizoen. De voorgaande seizoenen was de halve finale iedere keer het eindstation voor Bayern, dat moet dit seizoen toch echt anders.

 

Het lange en zware seizoen voor Bayern gaat wel zijn rol eisen, Robben is nog steeds niet van de partij door zijn blessure, terwijl Ribery op zijn tandvlees het seizoen uitspeelt. Muller en Lewandowski trekken de kar voor Bayern, wellicht kunnen zij vanavond een rol van betekenis spelen. Het duo is goed voor 16 van de 30 Champions League goals dit seizoen.

 


Zonder Boateng, Badstuber en Robben, wordt dit de opstelling van Bayern: Neuer; Bernat, Alaba, Javi Martinez, Lahm; Vidal; Ribery, Thiago Alcantara, Müller, Douglas Costa; Lewandowski.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Voorbeschouwing CL: Atletico Madrid - Bayern München

Een korte samenvatting: Waar Atletico wellicht wel de verassing kan zijn dit seizoen in de Champions League, is het team van Simeone nog maar 1 horde verwijderd van de finale..